˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

MaPo Tofu på nötfärs

Mapo tofu är en traditionell maträtt i Sichuanprovisen i traditionella kinesiska köket. Rätten passar utmärkt med både vår fläsk-, kyckling-, lamm och nötfärs. Rätten är inte bara en het rätt, men ger ändå en angenäm hetta från Sichuanpepparen.

20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 pkt

    tofu (pressad, finns att köpa i asisatiska affärer)

  • 2 msk

    bönsås med Chili (finns att köpa i asisatiska affärer)

  • 1 msk

    ingefära (riven)

  • 3 st

    vitlöksklyftor (hackad)

  • 1 st

    färsk röd chili (hackad)

  • 2 msk

    soya (kikkoman)

  • 1 tsk

    sichuanpeppar (finns att köpa i asisatiska affärer)

  • 3 dl

    buljong

  • Peppar & salt

  • 1 msk

    Socker

  • 1 tsk

    Seasamolja

  • Rapsolja till stekning


  • Till redning
  • 1 msk

    Majsstärkelse

  • Vatten


  • Tillbehör
  • Salladslök

  • Ris

  • Koriander

Gör så här

  1. Tärna tofun i små kuber och pocherar den i saltvatten i ca. 20 sekunder. Häll av vattnet och lägg dem i en sil så att vätskan rinner av.
  2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna, häll ned sichuanpeppar och rosta i någon minut. Häll sedan upp pepparn i en mortel och mortla finkornigt.
  3. Häll i olja i pannan och fräs riven vitlök, röd chili, riven ingefära, bönsås, sesamolja och soja. Tillsätt färs, finfördela och stek till färdigt.
  4. Tillsätt buljong och koka på låg värme en stund. Rör om. Under tiden, koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  5. Häll över socker, sichuanpepparn och vänd Tofu-bitarna försiktigt ner i pannan. Koka i ca 10–15 minuter. Blanda sedan ut majsstärkelse i lite vatten och blanda i pannan. Låt koka några minuter tills önskad konsistens.
  6. Servera med kokt ris och toppa med hackad salladslök och koriander.
  7. TIPS! Att pochera Tofu hjälpar till att få bort viss lukt och de faller inte sönder under tillagningen. Sichuanpepparen måste stekas för att få fram den rätta hettan i pepparen.
TILL DETTA RECEPT